Završna konferencija projekta "Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije"

Završna konferencija projekta "Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije" u organizaciji nositelja projekta Sveučilišta Sjever, Odjel za multimediju, oblikovanje i primjenu te partnera na projektu -Visokog učilišta Algebra, Telecentra i Hrvatske udruge poslodavaca održati će se 15.09.2016. (četvrtak) u dvorani UNIN2-113 na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, 104. brigade 1, u trajanju od 10:00-11:30 sati.

Projektom "Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije" želi se urediti sustav kvalifikacija u području multimedije, oslanjajući se direktno na osnovna načela Zakona o hrvatskom kvalifikacijom okviru (NN 22/13) te metodologiju Pravilnika o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (NN 62/14). Područje multimedije odnosi se na izradu multimedijskih rješenja i digitalnog sadržaja, web dizajna i Internet programiranja.

Postojeći studijski programi na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj iz područja multimedije akreditirani su u području tehničkih znanosti, znanstvenim poljima grafičke tehnologije odnosno računarstva. Naime, jedina dva programa u Republici Hrvatskoj – koje provode nositelj ovog projekta Sveučilište Sjever – Sveučilišni centar Varaždin i obrazovni partner u projektu Visoko učilište Algebra – akreditirani su u navedena dva područja.

Projektom se planira izrada 1-2 standarda zanimanja, 1 standard cjelovite i 3 standarda djelomičnih kvalifikacija te unaprjeđenje 2 postojeća studijska programa. Uz usavršavanje nastavnika te provedbu ankete bivših studenata i poslodavaca, unaprijedit će se inovativni računalni sustav za praćenje rezultata metoda provjera po ishodima učenja.

S druge strane, planiranim stručnim usavršavanjem nastavnika povezanih s programima koji su predmet projekta, utjecat će se na ujednačeno poznavanje HKO-a i omogućiti da ga s većom lakoćom i razumijevanjem implementiraju kroz svoj rad.
Projekt u najužem smislu doprinosi definiranim problemima i započetim inicijativama na europskoj i nacionalnoj razini, razvijajući standarde zanimanja, standarde kvalifikacije i ažurirajući studijske programe u području multimedije. Na ovaj način utjecat će se na povećanje zapošljivosti i samozapošljivosti studenata po završetku školovanja te im omogućiti da postanu konkurentnija radna snaga na tržištu za koje se obrazuju.
Ukupna vrijednost projekta je: 1.302.137,96 kuna.
Europska unija financira 95% ovog iznosa, odnosno 1.237.031,06 kuna.
Projekt se provodi od 18. lipnja 2015. do 18. rujna 2016.

Više informacija o samom projektu možete pronaći na linku:
http://www.hkomultimedija.com/projekt/