Obavijesti Zajedničkog istraživačkog centra i područja Znanost s društvom i za društvo i Europa u promjenjivom svijetu

NATJEČAJI:
Europska komisija proglasila je pobjednike natječaja za glavni grad inovacija. Putem ove poveznice možete saznati više o gradu kojem je dodijeljena nagrada: The European Capital of Innovation Award – iCapital. Ovdje možete pogledati video kojim su gradovi finalisti predstavili svoja postignuća u inovacijama.

Objavljene su javne konzultacije o radnom programu „Znanost s društvom i za društvo 2018.-2020.“ Na temelju konzultacija bit će formulirani natječaji novog radnog programa čija s/e objava očekuje u jesen 2017. godine. Rok za slanje prijedloga je 4. srpnja 2016. Detaljnije informacije o konzultacijama možete pronaći ovdje:
http://ec.europa.eu/research/consultations/swafs-wp2018-2020/consultation_en.htm

Natječaji CO-CREATION-02-2016: User-driven innovation: value creation through design-enabled innovation i CO-CREATION-03-2016: Piloting demand-driven collaborative innovation models in Europe bit će poništeni i ažurirani u lipnju 2016. (jer nije bila uvrštena referenca na Part K General Anexess koja predviđa mogućnost financijske potpore trećim stranama). Stoga projektni prijedlozi prijavljeni na te dvije teme neće biti evaluirani. Oba natječaja bit će ponovno objavljena s novim rokom prijave 15. studenoga 2016. kako bi prijavitelji izmijenili i ponovno mogli predati projektnu prijavu uz nadopunu informacija koje su nedostajale.

DOGAĐANJA:
U srijedu 27. travnja 2016. održat će se informativni dan na temu EU fondova i programa s početkom u 10 sati u Konferencijskoj dvorani na II katu Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Program događanja možete preuzeti ovdje. Uz kratki pregled EU fondova i programa, voditeljica Deska Kreativna Europa Anera Stopfer iz Ministarstva kulture predstavit će program Kultura, od primjera dobre prakse bit će predstavljeni Erasmus+ i ESF projekti i na kraju će dr. sc. Dunja Potočnik znanstvena suradnica Instituta za društvena istraživanja predstaviti iskustvo evaluacije FP7 i Obzor 2020. projekata.
Zainteresirani se mogu prijaviti na: http://wp.ffzg.unizg.hr/eu/prijavnica/ ili na icaleta@ffzg.hr

U sklopu Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija, 2. lipnja 2016. godine u Muzeju suvremene umjetnosti održat će se gospodarski susreti „Designed for Business 2016“ koji će okupiti poduzetnike kreativnih industrija iz cijele Europe s ciljem pronalaska potencijalnih poslovnih partnera i predstavljanja svojih proizvoda za međunarodno tržište. Registracija i izrada profila moguća je OVDJE.

PARTNER SEARCH:
Institucija iz Italije Consiglio Nazionale delle Ricerche (CNR), istituto Metodologie Chimiche (IMC) zainteresirana za prijavu na natječaj: SwafS-01-2016: Participatory research and innovation via Science Shops.

NOVOSTI:
Science & Policy: What's on EU's agenda“ izdanje Zajedničkog istraživačkog centra za travanj daje pregled aktivnosti EU institucija, najznačajnijih znanstvenih konferencija i novosti Zajedničkog istraživačkog centra.