Održan sastanak u Ministarstvu za demografiju i useljeništvo: Rasprava o suradnji i zajedničkim projektima

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Ministarstvu za demografiju i useljeništvo održan je sastanak na kojem su sudjelovali ministar Ivan Šipić, ravnateljica Instituta za migracije i narodnost doc. dr. sc. Marina Perić Kaselj, te prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever izv. prof. dr. sc. Petar Mišević.

Tijekom sastanka, prorektor Mišević je informirao ministra Šipića o aktualnim studijskim programima na Sveučilištu Sjever te zajedničkom projektu koji Sveučilište provodi u suradnji s Institutom za migracije i narodnost. Razgovarali su o mogućnostima daljnje suradnje na novim projektima, naglašavajući važnost povezivanja akademske zajednice i institucija koje se bave demografijom i migracijama.

Jedan od ključnih ishoda sastanka bila je dogovorena priprema za potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta Sjever i Instituta za migracije i narodnost. Ovaj sporazum će formalizirati i unaprijediti suradnju na budućim projektima, s ciljem boljeg razumijevanja i upravljanja demografskim i migracijskim pitanjima u Hrvatskoj.

Ministar Šipić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom i postignućima te je naglasio važnost ovakvih inicijativa koje pridonose boljoj integraciji i podršci migrantima te jačanju demografskih politika u zemlji.

Ovaj sastanak predstavlja korak naprijed u jačanju međuinstitucijske suradnje i otvara nove mogućnosti za zajedničke projekte koji će imati pozitivan utjecaj na hrvatsko društvo.