Studenti Sveučilišta Sjever na Agronomijadi osvojili prvo mjesto u kvizu znanja

Studenti Sveučilišta Sjever, Odjela za prehrambenu tehnologiju, Odjela za ambalažu, zaštitu okoliša i recikliranje te Odjela za sestrinstvo sudjelovali su na međunarodnom studentskom sportsko-edukativnom natjecanju Agronomijada 2024., koje se ove godine održalo od 31. svibnja do 4. lipnja u Trebinju u Bosni i Hercegovini.

Agronomijada je renomirana međunarodna manifestacija koja okuplja studente iz različitih zemalja regije, najvećim dijelom iz područja agronomije. Svake godine, ovaj događaj privuče oko 1000 studenata, a ističe se kao centar pozitivne energije, prijateljstva i stjecanja novih iskustava. Ove godine, Agronomijada je okupila studente iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije.

Boje Sveučilišta Sjever ponosno je branilo 15 studenata koji su se natjecali u različitim disciplinama. Studenti su pokazali iznimne vještine, znanje i timski duh, postigavši odlične rezultate u odbojci, futsalu, košarci, stolnom tenisu i kvizu znanja.

Najveći uspjeh postigli su u kvizu znanja, gdje je Abel Korunek osvojio prvo mjesto, demonstrirajući izvanrednu razinu stručnosti i pripremljenosti. Također, ženska košarkaška ekipa Sveučilišta Sjever ostvarila je značajan uspjeh osvajanjem trećeg mjesta, što svjedoči o njihovoj predanosti i timskom radu.

Sudjelovanje na Agronomijadi studentima je većim dijelom omogućilo Sveučilište Sjever uz podršku sponzora: Grada Koprivnice, Općine Sračinec, Općine Sveti Ilija, tvrtke Komunalac i Carlsberg. Ova podrška bila je ključna za osiguranje uspješnog sudjelovanja i postizanje izvrsnih rezultata naših studenata.

“Agronomijada nije samo prilika za sportsko natjecanje, već i za akademsku razmjenu i stjecanje novih prijateljstava. Upoznali smo kolege iz drugih zemalja, proveli lijepo i korisno vrijeme te imali priliku pokazati svoja znanja i vještine. Sretni smo s postignutim rezultatom, a vjerujem kako ćemo sljedeće godine biti još i bolji”, istaknuo je student Prehrambene tehnologije Nikola Kelc.

Čestitamo našim studentima na odličnom uspjehu i želimo im još mnogo sličnih uspjeha u budućnosti. Ovaj uspjeh ne samo da potvrđuje njihovu kvalitetu i pripremljenost, već i doprinosi ugledu Sveučilišta Sjever kao institucije koja potiče izvrsnost i aktivno sudjelovanje u međunarodnim događanjima.

Galerija