Promovirana nova generacija prvostupnika, magistara i sveučilišnih specijalista Sveučilišta Sjever

Na Sveučilištu Sjever održana je svečana promocija novih prvostupnika, magistara te sveučilišnih specijalista, čime je 870 mladih stručnjaka obogatilo tržište rada svojim znanjem i vještinama. Uz svečanu atmosferu u oba sveučilišna centra, promocije su održane 20. lipnja u Sveučilišnom centru Koprivnica te 24., 25. i 26. lipnja u Sveučilišnom centru Varaždin.

"U vašim rukama je moć da oblikujete, ne samo budućnost svojih struka već puno šire od toga. Neka vaše znanje bude svjetlo koje osvjetljava put kroz izazove koji su pred vama i svima nama. Danas vi ubirete plodove vašeg višegodišnjeg učenja", naglasio je pročelnik prof. dr. sc. Krešimir Buntak.

Promocija je bila poseban dan za sve prisutne, uključujući studente, njihove obitelji i prijatelje. "Ovo je vaš dan u kojem slavite sav uloženi trud, uložene sate u učenje, trenutke kada su se studentski problemi činili nepremostivi te sve vaše pobjede koje ste postigli sa svojom upornošću i radom. Znajte da je Sveučilište Sjever uvijek tu za vas“, bile su poruke promoventima, a posebno su pohvaljeni studenti sa svakog Odjela s najboljim prosjekom ocjena te za sveukupni uspjeh i aktivnost tijekom studiranja.

Po prvi put promovirani i sveučilišni specijalisti

Po prvi put su dodijeljene diplome sveučilišnim specijalistima Odjela za ekonomiju – sveučilišnog specijalističkog studija Poduzetništvo i EU fondovi. Prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju izv. prof. dr. sc. Petar Mišević naglasio je značaj ovog programa: „Sveučilište Sjever, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, pokrenulo je ovaj studij 2017. godine s ciljem i svrhom da ponudi dodatno specijalističko usavršavanje za one koji žele nova i veća znanja vezano uz poduzetništvo i EU fondove. Ovakvog studija nema ni jedan ekonomski fakultet u Hrvatskoj, a iza nas su četiri generacije polaznika i to iz cijele Hrvatske“.

U četiri dana promocija, uz prisustvo brojnih obitelji i prijatelja promovenata, nazočili su i uzvanici, dragi gosti Sveučilišta Sjever, uključujući ravnatelje bolnica, zdravstvenih ustanova te župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i saborskog zastupnika i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića.

„Želim vam da ovako silno ispunjeni emocijama, prvenstveno zadovoljstvom i ponosom, budete tijekom cijelog svog radnog vijeka jer će to značiti da ste sretni s onim što radite, ali isto tako i da doprinosite jednom puno važnijem cilju, a to je jedan veliki, važniji i kvalitetniji društveni razvoj“, poručio je gradonačelnik Jakšić, zahvalivši se pritom i svim profesorima Sveučilišta Sjever koji su cijelo vrijemo bili uz njih na ovom izazovima ispunjenom putovanju.

Župan Anđelko Stričak na promociji magistara sestrinstva naglasio je kako će Varaždinska županija po prvi put dodijeliti nagradu za životno djelo medicinskoj sestri. „Petra Horvat, koja je svoje obrazovanje stjecala upravo na Sveučilištu Sjever, u svoje 24 godine ostavila je trag koji zavrjeđuje ovu nagradu. Danas, kada živimo u brzom tempu, kada su nam tehnologije neizostavan dio života, topla riječ i stisak ruke postaju još vrjedniji“, rekao je župan Stričak.

Četiri svečana dana na Sveučilištu Sjever, nabijena emocijama i radošću, još su jednom potvrdila da je obrazovanje ključ prosperitetnijeg društva. „Dragi promoventi, vi ste ostavština koju mi nastavnici dajemo društvu i želja nam je da postanete predvodnici promjena. Da utječete na druge i da propitkujete i mijenjate ustaljena ili loša pravila. Svijet je pun mogućnosti za one koji su spremni preuzeti inicijativu i težiti izvrsnosti u onome što rade. Svaki izazov neka vam bude prilika za učenje, a greške koje ćete doživljavati sigurno će vas voditi putem ka uspjehu. Nastojte uvijek raditi s integritetom i empatijom, bilo da se radi o osobnom ili profesionalnom životu. Zapamtite, um se obogaćuje primanjem, a srce davanjem“, zaključila je pročelnica Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg koja je, uz ostale pročelnike Sveučilišta Sjever, promoventima uputila inspirativne poruke te naglasila kako su im vrata Sveučilišta Sjever uvijek otvorena.