Pročelnik Odjela za umjetničke studije osvojio drugo mjesto na Sarajevo Photography Festivalu

Treći Sarajevo Photography Festival održan je od 27. svibnja do 2. lipnja 2024. godine, a u okviru takmičarskog programa stigle su prijave  iz 56 zemalja svijeta s nekoliko tisuća fotografija. Osam kategorija festivala žirirali su regionalni i svjetski eminentni umjetnici, što je dodatno podiglo razinu prestiža i konkurencije. U kategoriji konceptualne fotografije, drugo mjesto osvojio je fotograf doc. dr. sc. Mario Periša, pročelnik Odjela za umjetničke studije Sveučilišta Sjever, čije su inovativne i kreativne fotografije impresionirale stručni žiri.

Periša je poznat po svom jedinstvenom pristupu fotografiji, kombinirajući umjetničku viziju s tehničkom izvrsnošću. Njegov uspjeh na Sarajevo Photography Festivalu još je jedno priznanje za njegov rad i doprinos području konceptualne fotografije.

Ovaj festival, organiziran uz podršku Grada Sarajeva, Europske Unije u Bosni i Hercegovini, kompanije Canon i ASA Banke, ne samo da pruža priliku fotografima da prikažu svoje radove na međunarodnoj sceni, već također potiče kulturnu razmjenu i kreativnost među umjetnicima i značajna je platforma za fotografe širom svijeta.

Galerija