Sveučilište Sjever suorganizator 1. kongresa "Multidisciplinarni pristup prevenciji i skrbi za djecu rane i predškolske dobi“

Prvi kongres pod nazivom „Multidisciplinarni pristup prevenciji i skrbi za djecu rane i predškolske dobi“ održan je od 16. do 18. svibnja 2024. godine u prekrasnom okruženju Trakošćana. Ovaj značajan događaj, u organizaciji Doma zdravlja Varaždinske županije i uz pokroviteljstvo Vlade RH, Ministarstva zdravstva, Varaždinske županije, Općine Bednja te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), okupio je brojne stručnjake,  liječnike različitih specijalnosti i razina zdravstvene zaštite djece, medicinske sestre, odgojitelje, psihologe, pedagoge, edukacijske rehabilitatore, logopede iz Hrvatske i inozemstva koji su zajednički raspravljali o važnim temama vezanim uz zdravlje i dobrobit djece.

Kongres je održan u suorganizaciji Sveučilišta Sjever, Opće bolnice Varaždin i Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID). Cilj kongresa bio je razmotriti i promovirati najbolju praksu u prevenciji i skrbi za djecu rane i predškolske dobi te potaknuti interdisciplinarnu suradnju među stručnjacima različitih profila, uključujući liječnike, medicinske sestre, psihologe, socijalne radnike, pedagoge i druge stručnjake koji rade s djecom.

Posebno smo ponosni na sudjelovanje studenata i nastavnika Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever. Studenti su se uključili kao volonteri, pružajući značajnu podršku organizaciji kongresa. Njihova prisutnost bila je od iznimnog značaja jer su imali jedinstvenu priliku slušati predavanja vrhunskih stručnjaka i stjecati nova znanja koja će im biti izuzetno vrijedna u budućoj profesionalnoj karijeri.

Zahvaljujemo se svim sudionicima i veselimo se nastavku suradnje na budućim projektima i događanjima koji će unaprijediti naš zajednički cilj – očuvanje zdravlja i dobrobiti djece.

Galerija