Studentice Prehrambene tehnologije sudjelovale na ESN-ovoj nacionalnoj platformi u Osijeku

Studentice prehrambene tehnologije Lara Dinjar, Marija Magdalena Babić i Ivana Ovčarić nedavno su sudjelovale na nacionalnoj platformi ESN-a (Erasmus Student Network), koju je organizirao ESN Osijek. Ovaj događaj predstavlja značajan korak u njihovom studentskom putovanju, pružajući im priliku za interakciju, učenje i angažman u širokom spektru aktivnosti.

ESN je neprofitna organizacija studenata kojoj je suosnivač Europska unija. Studenti, volonteri u organizaciji djeluju u različitim područjima znanja i vještina, pružajući podršku drugima i promičući različite oblike mobilnosti. Kroz Erasmus+ program, studenti imaju priliku razviti svoje kompetencije, upoznati nove ljude i širiti svoje horizonte kako unutar tako i izvan fakulteta.

ESN je zajednica studenata koji zajedno rade i djeluju te tako potpomažu svojim kolegama, populaciji i udrugama otvariti zadane ciljeve.

ESN-ovi događaji poput nacionalnih platformi ne samo da pružaju prilike za zabavu, već i za izgradnju zajedništva kroz volontiranje i humanitarne akcije. Sveučilište Sjever aktivno podržava takve inicijative, pružajući studentima mogućnosti za angažman u zajednici i ostvarenje njihovih ciljeva.

Ovih nekoliko dana na nacionalnoj platformi ESN-a Hrvatske pružilo je studentima uvid u djelovanje ove organizacije i područje njezina utjecaja. Nacionalne platforme služe kao prilika za izvještavanje o aktivnostima i ostvarivanju ciljeva ESN-a te se održavaju dva puta godišnje.

Sljedeća nacionalna platforma održat će se krajem ove godine i bit će još jedna prilika našim studentima za sudjelovanje i povezivanje s kolegama iz cijele Hrvatske. Kroz novoosnovanu udrugu "Korak do zdravlja" studenti Sveučilišta Sjever će se angažirati u raznim aktivnostima koje će pridonijeti široj zajednici. Svi volonteri pozvani su da dobrim idejama, ali i dobrom voljom pruže napredak studentske, ali i šire zajednice. Oni koji imaju volje i želje biti dio ove lijepe priče mogu se javiti putem društvenih mreža ili direktno kolegama studentima i biti jedan pozitivan primjer za društvo koje mijenja svijet na bolje.

Ova inicijativa ne samo da pruža priliku za osobni i profesionalni razvoj studenata, već i za stvaranje pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici.

Galerija