Prva izložba studenata diplomskog studija Multimedije u Gradskom muzeju Varaždin

Studenti diplomskog studija Multimedije na Sveučilištu Sjever uskoro će završiti svoje akademsko obrazovanje, a prije stjecanja diplome dobili su i jedinstvenu priliku predstaviti se varaždinskoj kulturnoj publici. Zahvaljujući suradnji Gradskog muzeja Varaždin sa Sveučilištem Sjever u Izložbenom salonu palače Sermage otvorena je izložba 30-ak studentskih multimedijalnih radova nastalih samoinicijativno za vrijeme studiranja ili kao projektni zadaci u sklopu određenih kolegija.

Na taj način izložba daje uvid u oblike edukacije na prijediplomskom i diplomskom studiju Multimedija na Sveučilištu Sjever, kao i u individualne angažmane te afinitete studenata.

Autori kritičke selekcije i likovne koncepcije su: Elizabeta Igrec (viša kustosica, Gradski muzej Varaždin), izv. prof. art. dr. sc. Robert Geček (Sveučilište Sjever) i Klara Macolić Kuparić (povjesničarka umjetnosti, Sveučilište Sjever).

Izložba ostaje otvorena do 2. lipnja 2024. godine, a čestitajući studentima na njihovim radovima pročelnik Odjela multimedije izv. prof. art. dr. sc. Robert Geček zahvalio je Gradskom muzeju Varaždin na suradnji i mogućnosti da studenti predstave svoje kreativne radove, od kojih će mnogi za posjetitelje biti i veliko iznenađenje.

Galerija