Posjet predstavnika Odjela za logistiku i održivu mobilnost Sveučilištu primijenjenih znanosti u Bredi te sajmu Intertraffic u Amsterdamu

Predstavnici Sveučilišta Sjever s Odjela za logistiku i održivu mobilnost posjetili su Sveučilište primijenjenih znanosti u Bredi u Nizozemskoj. Razlog posjeta je budućnost suradnje te nastavničke i studentske razmjene dvaju Sveučilišta.

Naše predstavnike ugostili su Lucette Roovers, Don Guikink, Ekaterina Uzunova, Zhan Goosen i Elly Khademi s Odjela za urbanizam, koji je specijaliziran za urbanu mobilnost, promet i transport, prostorno planiranje ili urbanistički dizajn. Nakon ugodne dobrodošlice, naši predstavnici prisustvovali su sastanku s domaćinima na kojem se raspravljalo o budućoj suradnji dvaju Sveučilišta i razmjeni studenata, jer upravo srodnost u programima kojeg nude odjeli povezuje ova dva Sveučilišta.

Nakon sastanka organiziran je obilazak kampusa kako bi se predstavili istraživački, obrazovni i drugi sadržaji koje domaćini nude. Potencijalni format suradnje između Sveučilišta Sjever (Odjela za logistiku i održivu mobilnost) i Sveučilišta primjenjenih znanosti u Bredi dodatno će se razviti u narednim mjesecima na Međunarodnoj konferenciji o održivom prometu (SuTra24) koja će se održati u Hrvatskoj u organizaciji Sveučilišta Sjever (Odjela za logistiku i održivu mobilnost), a bit će posvećena i posebna sesija o CIVITAS edukacijskoj mreži.

Pročelnik Odsjeka za logistiku i mobilnost, izv. prof. dr. sc. Predrag Brlek naglasio je kako je potrebno ostvariti dublju suradnju između Sveučilišta jer imaju toliko toga zajedničkog, ne samo u našim aspektima nastave i istraživanja.

Ovaj posjet Nizozemskoj, predstavnici Odjela, iskoristili su i za posjet Intertraffic-u, vodećem globalnom sajmu o pametnoj mobilnosti, infrastrukturi, upravljanju prometom, sigurnosti na cestama i parkiranju, na kojem se kroz četiri dana predstavilo više od 900 tvrtki za prometnu tehnologiju i mobilnost te više od 35 000 stručnjaka i znanstvenika podijelilo mišljenja i predstavilo novosti iz tog područja.

Galerija