Obilježen Međunarodni dan tjelesne aktivnosti

Studenti Odjela za fizioterapiju Sveučilišta Sjever su u petak, 10. svibnja 2024. godine obilježili Međunarodni dan tjelesne aktivnosti na jedinstven i dinamičan način te naglasili važnost kretanja i redovite tjelesne aktivnosti.

Međunarodni dan tjelesne aktivnosti obilježava se diljem svijeta svake godine 10. svibnja s ciljem podizanja svijesti o važnosti redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje i dobrobit pojedinca. Ovaj dan promiče važnost kretanja i potiče ljude svih dobnih skupina na aktivno sudjelovanje u sportskim aktivnostima, rekreaciji ili jednostavno, tjelesnoj aktivnosti u svakodnevnom životu.

Tjelesna aktivnost ima brojne pozitivne učinke na fizičko i mentalno zdravlje. Redovita tjelovježba smanjuje rizik od razvoja bolesti poput srčanih oboljenja, dijabetesa tipa 2, te pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine i jačanju mišića i kostiju. Također, tjelesna aktivnost pozitivno utječe na mentalno zdravlje, smanjujući osjećaj stresa, tjeskobe i depresije te poboljšava raspoloženje i kognitivne funkcije.

Studenti Odjela za fizioterapiju svjesni su važnosti fizičke aktivnosti na cjelokupno zdravlja te su svojim aktivnostima željeli i širu populaciju podsjetiti na nužnost uključivnanja svakodnevnog kretanja i tjelesne aktivnosti kod pojedinca.

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti posebno je i po tome što su studenti zaplesali, sada već viralni ples ,na ritmove hrvatske pjesme na Eurosongu te snimljenim videom poslali podršku našem predstavniku.