Utorak, 23. ožujka debata „Očekivanja i ishodi političke komunikacije – Javna komunikacija i parlamentarni izbori“ na Sveučilištu Sjever

U organizaciji Odjela za odnose s javnostima Sveučilišta Sjever sutra, u utorak 23. travnja u 15: 30 u Sveučilišnom centru Varaždin u dvorani 110 u zgradi UNIN 2 održat će se debata pod nazivom „Očekivanja i ishodi političke komunikacije - Javna komunikacija i parlamentarni izbori“.

U središtu rasprave bit će osvrt na predizbornu, izbornu i postizbornu političku komunikaciju, kao i na prednosti i nedostatke pojedinih komunikacijskih strategija. Raspravit će se i o očekivanjima, ali i o ishodima kroz tumačenja konačnih rezultata izbora. Važnu ulogu u svim ovim procesima, dakako, imaju različiti oblici javnoga komuniciranja, načini na koje su poruke oblikovane, posredovane, ali i regulirane uz pomoć i u kontekstu različitih medija.

O navedenoj problematici govorit će ugledni profesori, eminentni komunikacijski stručnjaci i regulatori: prof. dr. sc. Dražen Lalić (Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu), izv. prof. dr. sc. Miro Kovač (Sveučilište Sjever), prof. dr. sc. Žarko Puhovski i  Josip Popovac (Agencija za elektroničke medije).

Uvodne riječi uputiti će prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, v. d. pročelnice Odjela za odnose s javnostima, dok će moderator debate, otvorene za sve zainteresirane studente, nastavnike, profesore i građane,  biti dr. sc. Višeslav Kirinić.

  • Kategorija: oj