Sudjelovanje nastavnika Odjela za sestrinstvo na 1. kongres hitne medicine i imobilizacije u Vodicama

U Vodicama je od 18. do 20. travnja 2024. godine uspješno održan 1. kongres hitne medicine i imobilizacije. Kongres, organiziran pod pokroviteljstvom Društva hitne medicinske pomoći i Društva medicinskih tehničara gipsera HUMS-a, te Povjerenstva za akutnu ranu i opeklinu Udruge za rane - hrvatska inicijativa, okupio je eminentne domaće i međunarodne stručnjake u ovom vitalnom području medicine.

Uz suorganizaciju Sveučilišta Sjever i Opće bolnice Šibensko-kninske županije, kongres je bio prilika za razmjenu najnovijih znanstvenih dostignuća i kliničkih iskustava. Svoje pozdravne riječi uputili su izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg, Mario Gašić, mag. med. techn., predsjednik Društva medicinskih tehničara gipsera HUMS-a i Predsjednik Povjerenstva za akutnu ranu, te Mario Gazić, mag. med. techn., predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

U plenarnom dijelu kongresa, dr. Nikola Bradić, viši predavač na Odjelu za sestrinstvo, održao je predavanje na temu "Ekstrakorporealna kardiopulmonalna reanimacija (E-CRP)", uz suautorstvo Marijane Neuberg, Zorana Žeželja te Antonija Bradića, što je dodatno obogatilo znanstveni program kongresa.

Posebna pažnja bila je usmjerena na praktične radionice i debate koje su pokrivale širok spektar tema od kojih je istaknuta radionica o transportnoj (privremenoj) imobilizaciji odraslih i djece, koju je vodio mag. med. techn. Zoran Žeželj, nastavnik Odjela za sestrinstvo. Također, Ivana Herak, mag. med. tech., moderirala je zanimljivu debatu na temu "Rotacija na OHBP-u: svi znamo sve".

Ovaj kongres je pružio izvrsnu platformu za usporedbu praksi hitne medicine različitih zemalja, sa ciljem unapređenja kvalitete skrbi za pacijente u hitnim stanjima. Zahvaljujući stručnjacima koji su podijelili svoje bogato iskustvo i znanje, sudionici su otišli obogaćeni novim uvidima koji će, bez sumnje, doprinijeti boljoj i efikasnijoj hitnoj medicinskoj praksi.

Galerija