Studenti i nastavnici Odjela za sestrinstvo uspješno obilježili Svjetski dan činjenja dobrih dijela u suradnji s Udrugom „Uz tebe sam“

U Varaždinu, 13. travnja 2024. godine u prostorijama udruge "Uz tebe sam", studenti i nastavnici Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, zajedno s učenicima OŠ Šemovec, obilježili su Svjetski dan činjenja dobrih dijela. Cilj ovog zajedničkog druženja je bio poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom te istaknuti značaj volontiranja.

Događaj je bio ispunjen ne samo edukativnim radionicama, već i veseljem i zajedništvom. Sudionici su uživali u plesu, pjesmi, te izradi narukvica prijateljstva, što je dodatno obogatilo atmosferu. Također, organizirana je igra koja je potaknula interakciju i zabavu među prisutnima. Poseban trenutak bio je rođendansko iznenađenje za jednu štićenicu udruge, što je dodatno razveselilo prisutne te izmamilo osmijehe.

Radionica o volontiranju gdje su iskusni volonteri udruge pružili uvid u svakodnevne izazove s kojima se susreću osobe s invaliditetom, naglasila je ključne osobine koje su poželjne kod volontera, potičući empatiju, strpljenje, toleranciju i razumijevanje među sudionicima.

Posebno zahvaljujemo studentima koji već godinu dana predano volontiraju u udruzi "Uz tebe sam". Njihova iskustva i predanost inspiriraju ali i pokazuju kako volontiranje obogaćuje živote svih nas.

Zahvaljujemo i gospođi Dijani Petek, predsjednici Udruge, čiji su trud i posvećenost bili ključni za uspjeh ovog događaja. Također, zahvaljujemo svim sudionicima čiji doprinosi pomažu u izgradnji inkluzivnije zajednice.

Pozivamo sve studente i nastavnike da se aktivno uključuju u slične aktivnosti.

Vaš doprinos je neprocjenjiv, a zajedno možemo učiniti više na putu ka svijetu punom razumijevanja i podrške.

Sreća i dobrota „upakirane“ su u male svakodnevne stvari!

Galerija