Sveučilište Sjever nastavlja specijalističko usavršavanje s drugom grupom prvostupnika i magistara sestrinstva iz hitne medicine

Sveučilište Sjever, najveće integrirano sveučilište u Hrvatskoj i peto po broju studenata u utorak, 2. travnja 2024. godine kreće s edukacijom druge grupe polaznika specijalističkog usavršavanja prvostupnika i magistara sestrinstva iz hitne medicine. Ovaj jedinstveni projekt na razini cijele države pruža priliku za stjecanje naprednih znanja i vještina specifičnih za hitnu medicinu te osigurava sveobuhvatno obrazovanje u skladu s najnovijim smjernicama, protokolima i najboljom praksom u području hitne skrbi.

Uključenih 11 polaznika imat će privilegiju sudjelovati u programu koji će se provoditi u novouređenim laboratorijima i predavaonicama u Sveučilišnom centru Varaždin. Fokus će biti na zbrinjavanju akutnih medicinskih stanja, dijagnostičkim postupcima, upravljanju hitnim situacijama, farmakoterapiji i hitnim intervencijama.

Specijalizacija na Odjelu za sestrinstvo Sveučilišta Sjever okuplja prvostupnike i magistre sestrinstva iz četiri Zavoda za hitnu medicinu susjednih županija. Predavanja i pretkliničke vježbe bit će organizirane na Sveučilištu Sjever u suvremeno opremljenim kabinetima sa simulacijskom i ostalom potrebnom opremom, dok će se praktični dio nastave odvijati u nastavnim bazama uz mentorstvo vodećih stručnjaka iz hitne medicine.

Ovaj program odražava predanost Sveučilišta Sjever u osiguravanju vrhunske edukacije i podrške zdravstvenim profesionalcima u razvoju njihove karijere. Nadamo se da će polaznici ovog specijalističkog usavršavanja postati ključni čimbenici u unaprjeđenju hitne medicinske skrbi u svojim zajednicama i doprinijeti poboljšanju zdravlja i sigurnosti građana diljem Hrvatske.