Studentice Odjela za geodeziju i geomatiku i Odjela za graditeljstvo sudjelovale na okruglom stolu povodom Međunarodnog dana žena u organizaciji tvrtke Colas

U petak, 08. ožujka na Sveučilištu Sjever studentice Odjela geodezije i geomatike te Odjela  za graditeljstvo, sudjelovale su na okruglom stolu u organizaciji tvrtke Colas na temu uloge žena u graditeljstvu i geodeziji. Nakon pozdravnog govora direktorice ljudskih potencijala tvrtke Colas, Jasenke Maltarić Dujić u okviru kojeg su studentice upoznate s poslovanjem i ulogom tvrtke u hrvatskoj cestogradnji, okupljenima su se kratkim pozdravom obratili izv. prof. dr. sc. Bojan Đurin i doc. dr. sc. Sanja Šamanović sa Sveučilišta Sjever. Oboje su naglasili važnost suradnje s realnim sektorom te se zahvalili tvrtki Colas na dugogodišnjoj suradnji i promoviranju uloge žena u građevinskoj industriji.

Nakon uvodnih govora, održan je okrugli stol na kojem su sudjelovale dvije djelatnice tvrtke Colas, magistre inženjerke građevinarstva, Mateja Košćak i Ines Belalov Dovečer, te studentica geodezije i geomatike Maja Kaurin. Iako je svaka od njih u različitoj poslovnoj i životnoj fazi, dotakle su se zajedničkih izazova vezanih za terenski i uredski posao, kao i problematike usklađivanja poslovnog i privatnog života i suradnje s kolegama, ali su naglasile i prednosti s kojima se susreću kao žene u inženjerstvu vezanom uz graditeljstvo i geodeziju. Kroz izuzetno zanimljivu diskusiju imali smo priliku saznati za veliki udio studentica na Odjelu za geodeziju i geomatiku te Odjelu za graditeljstvo, ali i opsežnom rasponu poslova u kojem žene sudjeluju u tvrtki Colas.

Nakon okruglog stola, studentice su posjetile Asfaltnu bazu Motičnjak gdje su se upoznale s procesom proizvodnje asfalta i emulzija.

Galerija