Studentica Komunikologije, medija i novinarstva ostvarila odličan uspjeh na “Women in AI” Hackathonu

"Women in AI" Hackathon, ekskluzivni događaj organiziran od strane Microsofta prilagođen je studenticama i novim diplomanticama sa sveučilišta jugoistočne Europe, uključujući zemlje poput Turske, Grčke, Malte, Cipra, Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovenije. Ova jedinstvena prilika stvorena je kako bi potaknula sudionice da iskoriste potencijal umjetne inteligencije (AI), pokazujući svoje talente, potičući međusobno učenje i suradnju na vrhunskim AI projektima.

Na ovom događaju sudjelovala je i studentica Sveučilišta Sjever, 1. godine diplomskog studija Komunikologija, mediji i novinarstvo Morena Martinović koja je sa svojom grupom osvojila izvrsno 3. mjesto.

Sudjelovalo je ukupno 120 sudionica podijeljenih u 10 timova. Cilj projekta je bio osmisliti rješenje za postojeći društveni problem pomoću umjetne inteligencije, ali sukladno Microsoftovom “AI for Good” vizijom. Tim Morene Martinović, pod brojem 7, odlučio se za projekt nazvan “ClimaHealth” i težio je viziji AI for Good u kategoriji - AI for Earth.

"ClimaHealth" je AI pomoćnik sa zdravstvenim preporukama usredotočen na klimatske promjene poput zagađenja zraka i visokih temperaturnih odskakanja.

Hackathon, koji je trajao od 8. – 9. ožujka 2024. godine, okupio je sudionice u timski rad preko granica, razvijajući pilot projekte s potencijalom da ostvare opipljiv utjecaj na svijet, a našoj studentici Moreni Martinović još jednom čestitamo na izvrsnom uspjehu.

Galerija