Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i American Accreditation Comission International

Predstavnici Sveučilišta Sjever, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Marinom Milkovićem sudjelovali su na radnom sastanku s g. Krešimirom Paliskom, Izvršnim Direktorom i starijim potpredsjednikom akreditacijskog tijela American Accreditation Comission International (AACI), jedne od tri globalno vodeće organizacije za akreditaciju zdravstvenih ustanova.

Na sastanku, održanom 14. ožujka 2024. godine potpisan je Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i AACI.

Uz rektora Sveučilišta Sjever, sastanku su nazočili i pročelnice odjela i odsjeka za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg i izv. prof. dr. sc. Rosana Ribić te doc. dr. sc. Ivo Dumić-Čule.

Sporazum o suradnji daje okvir za unaprjeđenje kvalitete nastave i edukaciju studenata u području kvalitete zdravstvene skrbi i sigurnosti pacijenata u kontekstu akreditacije zdravstvene ustanove. Ključni dio sporazuma je zajedničkaprovedba programa edukacije vodećih auditora za akreditaciju kao i upravljanje kliničkim rizicima. Program izobrazbe je razvijen na temelju akreditiranog ISQua standarda za trening vodećih auditora, za koji je AACI akreditirano tijelo.

„ Drago mi je da je vodstvo Sveučilišta prepoznalo priliku i prihvatilo profesionalni izazov. Ovo je jedinstvena prilika za studente da pridobiju specifična znanja koja do sada nisu bila dostupna u Hrvatskoj ali i puno šire. Koliko je meni poznato ni jedno sveučilište na svijetu ne nudi ništa slično, rekao je gosp.Paliska

Galerija