Nova generacija poslijediplomskog specijalističkog studija „Poduzetništvo i EU fondovi“ na Sveučilištu Sjever

Uvodnim predavanjem započela je sa studiranjem u petak, 1. ožujka 2024. godine nova generacija na poslijediplomskom specijalističkom studiju „Poduzetništvo i EU fondovi“ u Sveučilišnom centru Varaždin, Sveučilišta Sjever. Okupila je 14 budućih sveučilišnih specijalista/ica ekonomije koji stižu iz cijele Hrvatske, a kroz dva će semestra stjecati nova znanja i kompetencije na modernom studiju koji je izrađen u skladu s potrebama tržišta rada.

Dobrodošlicu na Sveučilište Sjever poželjeli su im prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju izv. prof. dr. sc. Petar Mišević, pročelnik Odjela za ekonomiju prof. dr. sc. Ante Rončević, te pročelnik Odsjeka za poduzetništvo i EU fondove doc. dr. sc. Tomislav Radoš. Pridružili su im se i nositelji kolegija i profesori koji će dati svoj doprinos u razvoju poduzetničkog kapaciteta studenata.
Po stjecanju diplome na ovom poslijediplomskom studiju studenti će moći obavljati složene i zahtjevne poslove viših razina odgovornosti u privatnom i javnom sektoru, uredima teritorijalnog ustrojstva, istraživačkim institutima, poduzećima, javnoj administraciji te kao samostalni eksperti iz područja ekonomije.
Nakon okupljanja u vijećnici Sveučilišta Sjever održano je i prvo predavanje iz razlikovnih kolegija. U idućim tjednima studente očekuju redovni kolegiji, a pred kraj dvosemestralnog studija i izborni predmeti. „Raduje nas što su polaznici ovog specijalističkog poslijediplomskog studija iz cijele Hrvatske, što je dokaz kako je naš program kojeg smo izradili u suradnji i s poslodavcima, kao i mjerodavnim institucijama poput Hrvatske gospodarske komore prepoznat, a povratne informacije od naših završenih studenata odnosno specijalista pokazuju kako su im znanja i vještine koje su stekli na ovom studiju u Varaždinu itekako dobro došle u njihovom profesionalnom radu. Posebno želimo istaknuti i znanja koja stječu naši studenti vezana uz pripremu prijava i provedbu projekata EU fondova. Trudit ćemo se i dalje osuvremenjivati program, organizirati gostovanja profesora i stručnjaka iz, ne samo hrvatskog gospodarstva, već i inozemstva, dajući što više novih znanja i spoznaja budućim stručnjacima s područja ekonomije. Pred njima su i mogućnosti sudjelovanja na kongresima, simpozijima, radionicama i okruglim stolovima i nadamo se da će i te prilike prihvatiti“, istaknuo je pročelnik Odjela za ekonomiju prof. dr. sc. Ante Rončević. Novoj generaciji puno uspjeha u studiranju poželio je i predsjednik Alumni zajednice Sveučilišta Sjever Matija Kikelj sa suradnicima.