Na Odjelu za sestrinstvo obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

Na Odjelu za sestrinstvo u srijedu, 20. ožujka 2024. godine obilježen je Svjetski dan osoba s Down sindromom kroz posebno inspirativno gostujuće predavanje koje je održao doc. dr. sc. Danijel Bursać. Ovaj dan prilika je da se podsjetimo na važnost inkluzije, razumijevanja i podrške osobama s Down sindromom u svim aspektima društvenog života, a predavanje su dodatno obogatile dvije iznimne gošće Mia i Samia, članice sportske udruge Čigra, koje ne samo da su s Down sindromom već svojom strašću i posvećenosti inspiriraju mnoge oko sebe.

Njihova disciplina? Taekwondo. Kroz svoju predanost ovom sportu dokazuju da su mogućnosti neograničene i da predrasude nemaju mjesto u modernom društvu. Predavanje je bilo ispunjeno emotivnim i poučnim pričama, a vrhunac je svakako bio demonstracijski dio. Uz demonstraciju tehničkih vještina, gošće su pokazale iznimnu snagu, hrabrost i odlučnost. Predavanje i druženje bilo je vrlo inspirativno za sve prisutne studente i nastavnike.
"Ovim događajem želimo dodatno podići svijest o važnosti uključivanja osoba s Down sindromom u sve sfere društva, te potaknuti sve naše studente i kolege da se aktivno uključe u promicanje inkluzije i jednakih mogućnosti za sve. Zahvaljujemo doc. Bursaću i našim divnim gošćama iz udruge Čigra na nezaboravnom predavanju i izvanrednoj demonstraciji snage duha i tijela kroz taekwondo. Neka njihova priča bude inspiracija svima nama da gradimo otvorenije, inkluzivnije i tolerantnije društvo", poručuju s Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever.