U Sveučilišnom centru Varaždin predstavljene mogućnosti prakse i stručnog usavršavanja u „Carlsbergu“

Carlsberg Croatia, kao dio istoimene danske grupacije koja posluje na 150 tržišta svijeta, pokrenuo je program plaćenih studentskih praksi s mogućnošću zaposlenja, koje su  u srijedu, 31. siječnja 2024. godine studentima Sveučilišta Sjever u sveučilišnom centru Varaždin predstavile Ivana Momčilović Zelenika i Doris Ravlić. Istaknule su kako je pivovara u Koprivnici najnovija, najmodernija i ekološki najnaprednija u Hrvatskoj, a studentima završnih godina fakulteta tehničkih usmjerenja pruža se sada mogućnost stjecanja plaćene prakse u trajanju tri mjeseca u motivirajućem okruženju.

Tijekom prakse u Carlsbergu  studentima su na raspolaganju stručni mentori u tvornici uz koje mogu produbiti svoje znanje sa Sveučilišta, mogu sudjelovati u projektima, razvijati nove vještine, a pruža im se i mogućnost za pomoć pri izradi diplomskog rada, te u konačnici i zapošljavanje u pivovari koja iz Koprivnice, primjerice, na 20 tržišta svijeta izvozi popularni Somersby.

„Svaki dan u Carlsbergu predstavlja priliku za osobni i profesionalni razvoj. Potrebna je samo hrabrost suočiti se izravno s izazovima, strast za pobjedom i težnja za usavršavanjem iz dana u dan. U neprekidnom radu na našoj strategiji rasta, tražimo talentirane pojedince koji su u stanju postizati izvanredne rezultate na radnom mjestu koje se neprestano razvija. U kojem god dijelu Carlsberg grupacije radili, imate priliku ostaviti svoj trag i napraviti značajan utjecaj na poslovanje upravo kroz svoje ideje“, poručile su gošće iz Carlsberga pozvavši studente tehničkih usmjerenja, zainteresirane za praksu, da im se do 5. veljače 2024. jave uz molbu i životopis na mail posao@carlsberg.hr.

Uz studente predstavljanju mogućnosti plaćene prakse u Carlsbergu nazočili su i izv. prof. dr. sc. Sanja Šolić, pročelnica Odjela za strojarstvo, prof. dr. sc. Ante Čikić, pročelnik Odjela za mehatroniku i doc. dr. sc. Dunja Srpak s Odjela za elektrotehniku Sveučilišta Sjever.

Galerija