Student Sveučilišta Sjever Mihael Šorgo osvojio prvu nagradu na nacionalnom natječaju mladih autora

Student treće prijediplomske godine Medijskog dizajna Sveučilišta Sjever, Mihael Šorgo osvojio je prvu nagradu na nacionalnom natječaju mladih autora “Svijet oko nas 2023.”. Natječaj je raspisao Centar vizualnih umjetnosti “Batana” u Rovinju, a prijavila su se 94 mlada autora s čak 340 autorskih fotografija s područja Republike Hrvatske. Pobjednički rad našeg studenta također je uvršten u izložbu koja je otvorena za javnost od 20. siječnja do 11. veljače 2024. u umjetničkoj galeriji “Batana” u Rovinju.

"Fotografija je spontano nastala kad sam prepoznao jedinstvenu priliku za snimku zanimljivog kadra kojeg čini susjedni obiteljski ručak u pogledu s mog balkona. Ova fotografija ujedno pripada mojoj seriji fotografija pod nazivom “Not a drone” gdje kroz kut i visinu kadra želim dočarati osjećaj snimanja dronom. Središnja ideja ove fotografije je prikazati osjećaj zajedništva u mom susjedstvu iz djetinjstva. Bojama i toplinom tonova želim dočarati ugodu proljetnog doba i osjećaj sreće koji proizlazi iz obiteljskih okupljanja. Unatoč bogatstvu individualnih priča i karaktera osoba prisutnih za stolom, fotografija namjerno ne ističe pojedinačne sudionike, već umjesto toga svaka osoba postaje figura i glumac što čini dio zajedničke slike", ističe Mihael koji je fotografiju "Shallow Philosophy 1" snimio u Bjelovaru na praznik rada 1. svibnja 2020. godine.

Uspjesi naših studenata čine nas ponosnima, a ujedno potvrđuju kvalitetan rad naših profesora i nastavnika koji svoja znanja i vještine uspješno prenose na niz generacija studenata Sveučilišta Sjever.