Studenti Prehrambene tehnologije na terenskoj nastavi otkrili tajne Podravkine recepture i ukusnih domaćih Slatkih delicija

Studenti 3. godine Odjela prehrambene tehnologije Sveučilišta Sjever 5. prosinca su posjetili slastičarnicu 'Slatke delicije' i Muzej prehrane 'Podravka' u svrhu nadograđivanja znanja i primjene prakse u okviru kolegija 'Vođenje poslovanja u slastičarstvu', kojeg predaje doc. dr. sc. Predrag Putnik.

U koprivničkom pogonu Slatke delicije, djelatnici te vlasnici Branka Kolarić-Medved i Damir Kolarić praktično su prikazali proizvodnju kolača i slastica, te procese od pripreme sirovina do ukrašavanja finalnog proizvoda i tako dodatno zainteresirali studente za slastičarstvo. Nakon posjeta pogonu, studenti su posjetili 'Slatke delicije' u centru Koprivnice gdje su imali prilike isprobati i senzorski ocijeniti vrhunske kolače čiju su proizvodnju ranije imali prilike vidjeti.

Također, studenti su posjetili i Muzej prehrane 'Podravka', gdje su im voditeljica muzeja, profesorica Nada Matijaško i poznati Promotor kulinarstva Podravke d.d., Zlatko Sedlanić, detaljno opisali povijest razvoja Podravke, autohtone slastice starijih generacija kao i ruralnu opremu za proizvodnju hrane koja se u ondašnje vrijeme koristila. Na kraju je studentima bila opisana trenutna paleta Dolcela proizvoda za slastičarsku industriju, zanimljiva proizvodnja poznate kokošje juhe koju još uvijek proizvodi Podravka te prikazan film o procesu razvoja Podravke od njezinih samih početaka do danas.

Galerija