Doktorska konferencija na Sveučilištu Sjever će i ove godine okupiti domaće i međunarodne stručnjake iz područja medija i komunikacije

Godišnja konferencija Sveučilišta Sjever Informacijske i komunikacijske znanosti u kontekstu promjena održat će se 23. i 24. studenoga u Sveučilišnom centru Koprivnica u sklopu koje će se održati ovogodišnje izdanje Doktorske konferencije za doktorande iz područja medija i komunikacije.

Svečano otvorenje konferencije održat će se u četvrtak, 23. studenoga u 11.30 sati, a uz rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marina Milkovića nazočit će i gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, predsjednik Vijeća Agencije za elektroničke medije  Josip Popovac, ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz i pomoćnica ravnatelja Sveučilišnog računskog centra (SRCE) Sabina Rako.

Digitalna revolucija, razvoj umjetne inteligencije i konstantni razvoj različitih računalnih alata značajno utječu na sva znanstvena područja te time povlače pitanje održivosti uspostavljenih polja i disciplina unutar postojećih znanstvenih područja i polja, a kao posebno zanimljiva nameće se tema prelijevanja ne samo disciplina unutar polja, nego i između znanstvenih područja.

Cilj konferencije je ukazati na specifičnost znanstvenoga trenutka u kojem djelujemo, te sugerirati mogućnosti pokretanja i realizacije zanimljivih, međunarodno konkurentnih znanstveno-istraživačkih suradnji.

U sekciji pozvanih predavanja sudjeluju domaći i međunarodni profesori i stručnjaci u području medija, novinarstva i informacijsko-komunikacijskih znanosti.

Prilozi