Sveučilište Sjever proširilo mrežu suradnika u gospodarskom sektoru

Poticanje funkcionalne komunikacije u razmjeni iskustava i informacija, razvoj inovativnog okruženja za povećanje konkurentnosti na tržištu rada kao i definiranje stručnih i istraživačkih zadataka te stručno i praktično usavršavanje studenata Sveučilišta Sjever dio su ugovora potpisanog između Sveučilišta Sjever i Calzedonie Digital d.o.o. potpisanog 3. listopada 2023. godine u Sveučilišnom centru Varaždin.

„Zadovoljstvo je što Sveučilište širi svoj dijapazon gospodarskih suradnika, a tim više što je ovo još jedna mogućnost za naše studente gdje će imati priliku u praksi svladati naučena teorijska znanja te si čak graditi put i za zaposlenje nakon fakultetskog obrazovanja“, istaknuo je prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, koji je uz prorektora Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damira Vusića i pročelnika Odjela za multimediju izv. prof. art. dr. sc. Roberta Gečeka pozdravio predstavnike Calzedonie Digitala d.o.o. predvođene direktoricom Anđelom Mlinarić.

Calzedonia Digital d.o.o. je društvo koje posluje na međunarodnom i domaćem tržištu, čija je primarna djelatnost podrška e-commerce aktivnosti Calzedonia grupe. Djeluju u Varaždinu i Zagrebu, u nekoliko odjela, a među više od 300 zaposlenih djelatnika svoj put su pronašli i mnogi studenti Sveučilišta Sjever.

„Ovom suradnjom naši studenti dobivaju priliku upoznati rad tvrtke koja je dio multinacionalne kompanije prisutne u preko 40 zemalja svijeta i tako stjecati iskustvo i kompetencije koje će se u budućnosti itekako vrednovati“, zaključio je rektor Milković.

Ugovorom se otvaraju mogućnosti i za suradnju u pripremi i provedbi zajedničkih i stručnih projekata, organizaciju stručnih i znanstvenih skupova kao i unaprjeđenje i razvoj studijskih programa Sveučilišta prilagođenih potrebama tržišta rada.

Galerija