Profesor s Odjela za elektrotehniku nagrađen na 15. Danima inženjera elektrotehnike

15. Dani inženjera elektrotehnike koji su okupili preko 1000 eminentnih stručnjaka elektrotehničke struke održani su od 05. do 07. listopada 2023. godine u Bolu na otoku Braču. U dva dana održavanja skupa centralne teme su bile aktualne i vezane za energetsku problematiku, obnovljive izvore energije i praktičnu implementaciju zakonskih okvira.

Istaknuto je kako ubrzani procesi energetske transformacije nameću zahtjeve i potrebe za modernizacijom postojeće elektroenergetske distributivne i prijenosne mreže na koju se ubrzano priključuju brojni novi proizvodni kapaciteti iz obnovljivih izvora energije, dodaju se električni automobili i dizalice topline. Paralelno s procesima transformacije, odvija se i reforma tržišta električne energije, donose zakonodavni okviri kako bi se svi ovi procesi nesmetano odvijali i doprinosili gospodarskom rastu i razvoju društva. Ovaj ubrzani ritam razvoja nemoguć je bez vrhunskih stručnih kadrova i kontinuiranog stručnog usavršavanja, što je uostalom i jedna od temeljnih zadaća Hrvatske komore inženjera elektrotehnike, organizatora ovoga skupa.

Na skupu je sudjelovao i profesor sa Sveučilišta Sjever, izv. prof. dr. sc. Srđan Skok koji je sa svojim radom “Nadzor usklađenosti pogona vjetroelektrana na osnovi sinkrofazora u stvarnom vremenu” anonimnim glasovanjem prijavljenih sudionika osvojio prvo mjesto u poster sekciji.

Aktivan, angažiran i uspješan znanstveni rad naših profesora potvrđuje njihovo konstantno zalaganje za razvoj, kako njih samih kao znanstvenika i stručnjaka tako i sveučilišta u cjelini. To potvrđuje i informacija da je izv. prof. dr. sc. Srđan Skok izabran u urednički odbor međunarodnog časopisa  “Advanced Vehicles and Mobility Technologies” što potvrđuje da je stručnost profesora Sveučilišta Sjever prepoznata i van nacionalnih krugova elektrotehničke struke.

Galerija
  • Kategorija: et