Jedanaest studenata Sveučilišta Sjever primilo stipendije Grada Koprivnice

Sveučilište Sjever će u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju za Koprivnicu imati značenje jedne Vegete, a znamo koliko je Vegeta značila za naš grad jer je Sveučilište mjesto gdje na novim znanjima, novim idejama, na nekim apsolutno novim mladim ljudima možemo temeljiti razvoj ne samo Koprivnice nego i cijelog sjevera, naglasio je saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

U ponedjeljak, 30. listopada 2023. godine na Sveučilištu Sjever je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić svečano uručio stipendije za jedanaest studenata prvih godina prijediplomskih studija. Odlukom Gradskog vijeća Grada Koprivnice jedanaestero studenata prvih godina Prehrambene tehnologije, Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te Logistike i mobilnosti s područja cijele Republike Hrvatske dobilo je stipendije u vidu jednokratne financijske pomoći u visini od 968,00 eura.
Sveučilište Sjever kroz svoj razvoj i otvaranje novih studijskih programa prati potrebe gospodarstva te su upravo ova tri studijska programa vezana za gospodarstvo našeg grada i regije sjever.

„Dolazite na jedno sjajno sveučilište, ali ono još važnije dolazite u ruke sjajnih profesora, sjajnih mentora na smjerove za koje duboko vjerujemo da su nešto što je budućnost razvoja ne samo našega kraja nego i cijele naše zemlje. Lijepo je vidjeti da smo zajedno uspjeli probuditi dodatni interes za ove smjerove“, istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša istaknuo je veliku potporu Grada Koprivnice za koju vjeruje da je jedinstvena u Republici Hrvatskoj, a upravo jedan od velikih zajedničkih projekata samo što nije započeo.

„Sljedeće tri godine bit će vrlo intenzivne, više od 6 milijuna eura ulaganja u naš kampus, a sve zahvaljujući Gradu Koprivnici. Također, paralelno se radi priprema dokumentacije za studentski dom tako da se nadam da će se već za vašeg prijediplomskog studiranja ovaj kampus značajno promijeniti“, poručio je studentima prorektor Tomiša.

Znanstveno istraživački park koji je Grad Koprivnica uvrstio u program financiranja kroz ITU mehanizam jedna je od velikih investicija u narednom razdoblju.

„Kada bismo usporedili slike 2010. i 2023. vidjeli bismo koliko je Sveučilište otišlo naprijed. Pred nama je ulaganje kroz ITU mehanizam, izgradnja znanstveno istraživačkog parka za koji vjerujemo kako ćemo uspjeti pokazati, možda i među prvima u Hrvatskoj, da je moguće spojiti potrebe mladih ljudi, znanje jedne visokoškolske znanstvene ustanove ali i zadovoljiti potrebe budućeg gospodarstva i budućeg  poduzetništva. Stvarno vjerujemo da je to dodana vrijednost, ne samo za Sveučilište nego i za jednu širu društvenu i poslovnu zajednicu“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Kvalitetu Sjevera prepoznali su i stipendirani studenti te je to jedan od razloga zbog čega su odlučili svoje obrazovanje nastaviti upravo na Sveučilištu Sjever. Studentica prve godine Prehrambene tehnologije Paola Đopar istaknula je veliko zadovoljstvo s upisanim studijem. „Za Sveučilište Sjever sam se odlučila jer sam čula puno pohvala i sretna sam što sam ovdje“, istaknula je Paola, s čime se složio i njen kolega, student prve godine Logistike i mobilnosti Davor Bračko. „Zaista sam sretan što studiram ovdje na Sveučilištu Sjever te mi ova stipendija puno znači kao pomoć za pokrivanje studentskih troškova“, naglasio je Davor.

Sveučilište Sjever generator je pozitivnih promjena temeljenih na znanju i inovacijama, a uz znanje koje svojim studentima pruža uz vrsne profesore i mentore, svojim razvojem cjelokupne infrastrukture stvara prilike za studente u vidu znanstvenih ali i poduzetničkih projekata što će još više doći do izražaja s realizacijom znanstveno istraživačkog parka.

Grad Koprivnica kroz svoj stipendijski program već više od desetljeća pruža mogućnost svim redovnim studentima s područja Koprivnice ostvariti pravo na stipendiju, za što svake godine izdvajaju iz proračuna između 400 i 500 tisuća eura, a ovih jedanaest dodatnih stipendija za studente Sveučilišta Sjever, veliki su poticaj i potpora mladima da za svoje mjesto studiranja i izgradnju buduće karijere izaberu upravo Sveučilište Sjever.