Novootvoreni Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama od iznimne važnosti za studente Sveučilišta Sjever

Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice Varaždinske Toplice otvorio je 7. rujna 2023. godine premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković.

U objektu, opremljenom najsuvremenijim uređajima za robotsku rehabilitaciju, bit će osigurana sva potrebna skrb za pacijente iz cijele Hrvatske s teškim ozljedama ili bolestima kralježnice. Ulaganje je vrijedno 18,4 milijuna eura, od čega je 11 milijuna eura bespovratnih EU sredstava, 6,5 milijuna eura osiguralo je Ministarstvo zdravstva, a Specijalna bolnica osigurala je 770 tisuća eura. Centar se prostire na 6.700 četvornih metara, a kapaciteta je 75 kreveta te dodatnih pet kreveta u dnevnoj bolnici.

Spinalni centar u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice s najnovijim standardima u liječenju i skrbi za pacijente s teškim spinalnim oštećenjima i bolestima iznimno je bitna nastavna baza za studente Odjela za sestrinstvo i Odjela za fizioterapiju. Velik dio vježbovne nastave studenti će odrađivati upravo u novootvorenom Spinalnom centru gdje će upoznati način rada te suvremene metode u liječenju i rehabilitaciji bolesnika sa spinalnim oštećenjima i bolestima poput sustava robotske rehabilitacije.

Sveučilište Sjever ponosi se dosadašnjom suradnjom sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice te se nada daljnjem razvoju suradnje u pogledu znanstveno-istraživačkog kao i nastavnog rada.

Galerija