Paula Halić sudjelovala na TCA aktivnosti Let's talk about ECHE

Paula Halić, voditeljica stručnih poslova za međunarodnu suradnju u Odjelu za znanost, umjetnički rad i međunarodnu suradnju, u razdoblju od 31. svibnja do 2. lipnja 2023. godine sudjelovala je na TCA aktivnosti na temu Let's talk about ECHE. Aktivnost se održala u Haagu, Nizozemska, u organizaciji Nizozemske nacionalne agencije zadružene za provedbu Erasmus+ programa.

Na ovoj aktivnosti sudjelovali su različiti dionici uključeni u provedbu Erasmus+ programa u visokom obrazovanju, Erasmus+ koordinatori sa visokih učilišta, predstavnici studentskih udruga ESN, predstavnici nacionalnih agencija zaduženih za provedbu Erasmus+ programa i stručnjaci za bolonjski proces.

Tijekom aktivnosti, sudionici su raspravljali o važnosti i utjecaju Erasmus+ programa na obrazovanje, mobilnost studenata i osoblja, te razvoj međunarodnih suradnji. Fokus je bio na načelima ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) i na njihovoj primjeni u praksi.

Kroz komunikaciju sa sudionicima na aktivnosti dogovorene su nove suradnje na području Erasmus+ projekata, posebno za Blended intensive programe i partnerstva u KA2 projektima.

Galerija