Gostujuće predavanje dr.sc. Milana Deskara-Škrbića iz HNB-a na Poslovanju i menadžmentu

Dr. sc. Milan Deskar-Škrbić, direktor Direkcije za monetarnu politiku Hrvatske narodne banke, održat će u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. godine, u 18 sati gostujuće predavanje na temu "Monetarna politika ESB-a kroz prizmu makroekonomskih modela". Predavanje će se održati u Sveučilišnom centru Koprivnica, u dvorani A02, a namijenjeno je studentima prijediplomskog stručnog studija Poslovanje i menadžment, u sklopu kolegija Makroekonomija.

Dr. sc. Milan Deskar-Škrbić karijeru je započeo kao konzultant u poduzeću Arhivanalitika, gdje je radio na različitim projektima za Hrvatsku udrugu banaka i Hrvatsku udrugu poslodavaca. Godine 2014. pridružio se analitičkom timu Ureda za ekonomska istraživanja Erste&Steiermarkische banke, gdje je radio na poziciji starijeg makroekonomskog analitičara, a unutar Erste Grupe bio je zadužen za tržišta SEE regije. U prosincu 2018. godine prešao je na poziciju višeg ekonomskog istraživača – savjetnika u Hrvatskoj narodnoj banci. Od rujna 2021. godine zaposlen je kao ekonomski analitičar u DG ECFIN Europske komisije, gdje je zadužen za analize vezane uz Europski semestar i praćenje provedbe reformi iz Plana oporavka i otpornosti u Republici Hrvatskoj. Autor je više desetaka stručnih i znanstvenih radova iz područja makroekonomije i ekonomske politike, koautor dvije knjige iz područja makroekonomike i ekonomike javnog sektora te istraživač na različitim znanstveno-istraživačkim projektima. Predavačko iskustvo je stekao kao vanjski suradnik na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te Ekonomskom fakultetu u Rijeci, gdje je sudjelovao u izvođenju nastave na kolegijima Javne financije, Gospodarstvo Hrvatske i Fiskalna politika, a održao je i veći broj gostujućih predavanja na različitim javnim i privatnim obrazovnim institucijama. U popularizaciji ekonomske znanosti sudjeluje kao redoviti kolumnist na ekonomskom portalu Ekonomski lab. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa predaje kolegij Javne financije, Public finance, Međunarodna ekonomija i Osnove ekonomije na predsemestru MBA. Od rujna 2021. godine je također predavač na Luxembourg School of Business, gdje predaje kolegij Macroeconomics for Business.

Od rujna 2022. dr. sc. Milan Deskar-Škrbić zaposlen je u Hrvatskoj narodnoj banci na mjestu direktora Direkcije za monetarnu politiku.