Erasmus+ iskustvo izv. prof. dr. sc. Bojana Đurina na University of Prishtina, Kosovo

U okviru projekta Erasmus+ KA107, nastavnik Sveučilišta Sjever sa Odjela za graditeljstvo,  izv. prof. dr. sc. Bojan Đurin, u periodu od 29. svibnja do 4. lipnja 2023. godine, sudjelovao je u programu mobilnosti nastavnog osoblja na Faculty of Mechanical Engineering (FME), University of Prishtina ''Hasan Prishtina'' u Prištini na Kosovu.

Održana je nastava za studente prijediplomskog studija strojarstva, kao i zainteresirane djelatnike na FME u vidu izlaganja pod nazivima ''Application of the geodesy and hydrometry for sizing hydropower plants'', ''Impact of the hydropower plants on the environment-a new insights’’ i ''Energy and tourist potential of the old abandoned
water mills on the rivers in Croatia".

Održana mobilnost nastavak je već uhodane suradnje sa FME od strane izv. prof. dr. sc. Bojana Đurina. Suradnja će se dalje nastaviti u sklopu koautorstva na znanstvenim radovima, zajedničkog sudjelovanja na znanstvenim konferencijama, pisanju i prijavama znanstvenim projekata te odlaznom i dolaznom mobilnošću u sklopu programa Erasmus+. Spomenimo da je u dosadašnjoj suradnji objavljeno poglavlje u knjizi, pet znanstvenih radova u Web of Science bazi, četiri znanstvena rada u drugim znanstvenim bazama te 12 konferencijskih radova.

Galerija