Radionica „Uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju tvrtke"

Tehnološki park Varaždin poziva na radionicu „Uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju tvrtke“, koja će se održati u u četvrtak, 13.04. u 11 sati u event prostoru Tehnološkog parka.

Kroz radionicu naučit ćete zašto je intelektualno vlasništvo važno u poslovnom svijetu, a poseban fokus bit će na IT poduzeća. Nedostatak zaštite intelektualnog vlasništva može dovesti do gubitka konkurentnosti i vrijednosti tvrtke.

Iz tog razloga, odvjetnici iz Odvjetničkog društva Porobija&Špoljarić odgovorit će na pitanja kao što su što je intelektualno vlasništvo, osnovni pojmovi iz područja zaštite intelektualnog vlasništva, zašto je ono važno te kako izgleda postupak zaštite. Dobit ćete informacije o tome na što treba paziti te koji su potencijalni problemi kod zaštite, kao i kakve su posljedice ako postupak zaštite nije proveden na adekvatan način.

Fokus radionice bit će na poduzećima koja se primarno bave računalnim djelatnostima (IT sektor), a predavači će odgovoriti na pitanja autorskog prava na računalnim programima te zaštitu softverskog koda. Također, pokrit će se vrste softverskih licenci te objasniti kako koristiti open-source i limited license softver kao sastavne dijelove vlastitih proizvoda i usluga. Na kraju radionice, predviđeno je vrijeme za postavljanje vlastitih pitanja.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem linka https://tinyurl.com/55yumxsp najkasnije do 12.04.

Osim što ćete na radionici moći steći nova znanja i vještine, imat ćete prilike družiti se s kolegama, poduzetnicima - potencijalnim poslodavcima ili partnerima.

U pauzi za ručak ili kavu, možda steknete nova prijateljstva ili ostvarite poslovnu priliku. Ručak i piće osigurano je za sve polaznike.

Radionica je organizirana u okviru Mreže BOND uz suradnju s Enterprise Europe Network.