Otvoren probni pristup: AJE Digital Editing

Tvrtka American Journal Experts omogućila je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na AJE Digital Editing, brz i fleksibilan alat za uređivanje i lekturu znanstvenih i stručnih tekstova na stranim jezicima.

Umjetna inteligencija koja upravlja alatom temelji svoje „znanje“ na milijunima primjera izmjena koje su učinili urednici, znanstvenici i stručnjaci, u okviru više od 447 područja istraživanja te više od 2000 tema specifičnih za pojedino znanstveno područje. Digital Editing ispravlja gramatičke pogreške i poboljšava fraziranje i odabir riječi kako bi se osiguralo da se rukopis ocjenjuje prema kvaliteti istraživanja, a ne prema kvaliteti jezika.

Alat se može koristiti nakon registracije i kreiranja korisničkog računa, a kratke upute za korištenje i informacije o ustanovama koje su uključene u probni pristup možete pronaći ovdje.

Pristup je omogućen do 30. studenoga 2022. godine, a za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite na e-mail baze@nsk.hr ili na broj telefona 01 6164 172.