Sveučilište Sjever i Državni zavod za statistiku dogovorili formalnu suradnju

U svrhu uspostave formalne suradnje održan je radni sastanak predstavnika Sveučilišta Sjever i Državnog zavoda za statistiku na kojem su tom prilikom sudjelovali doc.dr.sc. Petar Mišević, prorektor za EU fondove, razvojne projekte, suradnju s gospodarstvom i transfer tehnologija, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković te zamjenica glavne ravnateljice Linda Kasalo Malić.

Sastanak je održan u prostorima Državnog zavoda za statistiku u Zagrebu, u ponedjeljak, 17. listopada 2022. godine s ciljem uspostave međuinstitucijske suradnje. „Suradnja koja je danas dogovorena između Sveučilišta Sjever i Državnog zavoda za statistiku je posebno važna za korištenje statističkih podataka i analiza Državnog zavoda nužnih za znanstveno istraživački rad, zatim za naše studente ali je i od iznimnog značaja za razvoj novih projekata na Sveučilištu Sjever.“ , istaknuo je tom prilikom doc.dr.sc. Mišević.

Nakon radnog sastanka dogovoreno je skoro potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta Sjever i Državnog zavoda za statistiku.