Premijer Andrej Plenković s ministrima u posjetu Sveučilišnom centru Koprivnica

Premijer Andrej Plenković s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivicom Šuškom posjetio je u srijedu, 26. listopada, Sveučilišni centar Koprivnica, gdje su ga dočekali rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković, prorektor prof.dr.sc. Mario Tomiša, prorektor doc.dr.sc. Petar Mišević, akademska tajnica Ivana Bagarić Peroš te župan Darko Koren i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nakon kraćeg sastanka u jednoj od predavaonica, premijer Plenković sa suradnicima i domaćinima obišao je zgradu Sveučilišta.

- Drago mi znati da je ovdje 87 posto studenata u STEM programima i lijepo je vidjeti da u sklopu Sveučilišta Sjever studira više od 5000 mladih. Uz gospodarstvo i kulturu, odličnon je da se događa i sveučilišni razvoj ovdje u sjeverozapadnim županijam Hrvatske. Čestitke rektoru, prorektorima i svim profesorima na uspjehu, a posebno me veseli što su dobro povezali gospodarstvo i ključne kompanije s obrazovnim ciklusom te će mladi nakon što završe svoje obrazovanje moći lako pronaći zaposlenje na tržištu rada - istaknuo je premijer, dodavši da je i pitanje menze riješeno te da će se u sljedećih mjesec dana organizirati prehrana za studente.

- Što se tiče studentskog doma, tu moramo napraviti iskorak. Ovdje je veliki broj redovnih studenata kojima treba odgovarajući dom. To je nešto na što su nas podsjetili i rektor i gradonačelnik i župan i tražit ćemo s Ministarstvom rješenja kako da se kroz nacionalne ili europske fondove pronađu sredstva i da Koprivnica kao Sveučilišni grad dobije svoj studentski dom – zaključio je Plenković.

- Jako nam je drago što je premijer posjetio naše sveučilište. Razgovaraliu smo o razvoju sveučilišta, izjednačavanu prava Sveučilišta Sjever s ostalim sveučlilištima a obzirom na njihovu veličinu, broj studenata i broj studijskih programa, razvoja znanstvenih struktura, ali i studentskog standarda, novog studentskog doma do 80 studenata i problemu veznih uz studentsku prehranu, te znanstveno-istraživačkog centra u Koprivnici i kampusa u Varaždinu - naglasio je rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković.

Osim Sveučilišta Sjever, premijer sa suradnicima tijekom službenog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji posjetio je i Podravku te Grad Koprivnicu.