Ljetna škola Jean Monnet projekta

U okviru Jean Monnet Modul projekta, a čiji je nositelj Sveučilište Sjever, 06. i 07. srpnja 2022. godine, održane su dvije aktivnosti primarno usmjerene na zainteresirane građane. U sklopu radionica sudionici su imali priliku detaljnije upoznati pravnu perspektivu o ključnim temama EU-a na način primjeren svim građanima.

Prvo predavanje/radionica je održan na temu vladavine prava i EU fondova na Visokom učilištu Effectus te ga je pohađalo 17 sudionika – predavača, studenata i vanjskih suradnika predmetne institucije. Sudionici su prilikom predavanja pokazali poseban interes za modalitete pristupa europskim fondovima za institucije iz područja visokog obrazovanja, u svrhu ostvarivanja kompetitivnosti na unutarnjem tržištu.

Drugo predavanje/radionica je održano u prostorima Hrvatske gospodarske komore na temu implementacije zakonodavnog paketa „Fit for 55“, koji je važan za učinkovitu provedbu energetske tranzicije u svim područjima pa tako i unutarnjem tržištu, a u skladu sa specifikacijama projektnih ciljeva. Predavanje je izazvalo veliko zanimanje te je istom prisustvovalo više od 50 sudionika.

Obje aktivnosti održane su u okviru prioritetnih ciljeva projekta i izazvale su veliko zanimanje javnosti.

1524218777_logosbeneficaireserasmus-right-hr1524218830_logosbeneficaireserasmus-right-en