Predstavljena knjiga "Digitalna transformacija – novi pristupi i izazovi u obrazovanju"

Predstavljanje knjige Digitalna transformacija – novi pristupi i izazovi u obrazovanju, autora prof. emerita Jadranke Lasić Lazić sa Sveučilišta Sjever, doc. dr. sc. Sandre Kučina Softić, pomoćnice ravnatelja Sveučilišnog računskog centra – Srce te doc. dr. sc. Marka Odaka, prodekana za nastavu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, održana je u petak, 21. siječnja 2022. godine u 12 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu.

Navedena knjiga u izdanju Sveučilišta Sjever, projekt je troje autora s tri različita Sveučilišta, stoga su na predstavljanju govorili: prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša, prorektor za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta Sjever te prof. dr. sc. Nikola Mrvac, dekan Grafičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik sveučilišnoga Povjerenstva za e-učenje i internetske servise.

Knjiga je strukturirana u sedam cjelina u kojima se, između ostaloga, razrađuju koncepti i daju primjeri dobre prakse za pripremu strategije digitalne transformacije u obrazovanju. Prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever istaknuo je kako je knjiga došla u pravo vrijeme, pravi trenutak, s obzirom na uvjete i specifične okolnosti u kojima društvo funkcionira danas. Svaki se dan, kaže Milković, iznova propituju svi segmenti rada na daljinu, propituju se kompetencije nastavnika, (ne)zainteresiranost studenata, sama kvaliteta poučavanja na daljinu.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras, ujedno i jedan od recenzenata knjige, naglasio je kako je knjiga neizbježna, neophodna i nezaobilazna. Odnosi se na proces koji započinje od trenutka kada organizacija počne razmišljati o uvođenju digitalnih tehnologija u svim područjima poslovanja i traje do trenutka njihove potpune integracije.

Osim prof. dr. sc. Damira Borasa, recenzent ove vrijedne knjige je i prof. dr. sc. Nikola Mrvac.

Nakon uvodnog djela predstavljanja knjige, svim nazočnima su se ukratko obratili i zahvalili autori spomenute knjige: prof. emerita Jadranka Lasić Lazić, doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić i doc. dr. sc. Marko Odak.

*Autor fotografija "Branko Nađ - Universitas portal"