Studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever ponovno pokazali svoje veliko srce

Donacije studenata studija sestrinstva tijekom prosinca

Studenti preddiplomskog i diplomskog studija Odjela za sestrinstvo i ove su godine odlučili darovati najpotrebitije u predblagdansko vrijeme. Studenti su osmislili i predložili nekoliko akcija volontiranja te prikupili novčane donacije za brojne ustanove.

Tako su studenti prve i druge godine preddiplomskog studija već drugu godinu zaredom skupili donacije za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra koju su zajedno s nastavnicama posjetili petak, 17. prosinca 2021. Studenti treće godine preddiplomskog studija odlučili su prikupiti donacije za potrepštine koje su darivali Udruzi udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije.

"Blagdansko vrijeme je doba kada bismo trebali imati razumijevanja i suosjećanja za ljude oko sebe. To je vrijeme koje bismo vjerujem svi željeli provesti uz svoje najmilije. S obzirom da smo zdravstveni djelatnici i da znamo da ne možemo svima ispuniti te želje, potrudili smo se omogućiti barem osnovne potrepštine za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra kako bismo na taj način prenijeli barem malo radosti u dječja srca. Zahvalni smo što takve akcije možemo provesti u djelo te se isto tako u osobno ime i ime cijele generacije zahvaljujem svima koji su sudjelovali u akciji. Potrebitih u našoj županiji, ali i šire ima mnogo i svojim nesebičnim malim djelima možemo drugima uljepšati ove blagdane. Sretan Božić.", rekao je Matija Kuzmić, student druge godine preddiplomskog studija.

"Dobrovoljno smo se uključili u akciju prikupljanja sredstava za kupnju osobnih potrepština za udomljenu djecu iz Udruge Zipka u Varaždinu. Našom akcijom željeli smo osvijetliti i razveseliti njihova srca, da i oni uvide da nisu zaboravljeni u ovo blagoslovljeno božićno vrijeme - Vrijeme darivanja." istaknuo je Matej Jaković, student treće godine preddiplomskog studija.

Studenti prve godine diplomskog studija svojim su poklonima odlučili razveseliti djecu i mlade u SOS dječjem selu Lekenik. Također, nisu zaboravili ni na životinje u ovo predblagdansko vrijeme te su skupili donacije za Udrugu za zaštitu životinja "Životni zov".

Na drugoj godini diplomskog studija studenti su donirali stvari potrebne  Kući ljubavi u Zagrebu – kući za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine. Osim toga, donirali su pakete s potrepštinama Gradskom društvu crvenog križa Varaždin kako bi isti stigli do najpotrebitijih osoba starije dobi u Varaždinskoj županiji.

"Dobro je činiti dobro, a u ovo predblagdansko doba taj čin postaje još posebniji i srcu draži jer iz njega proizlazi naša ljudskost i dobrota. Akcija darivanja koju smo organizirali i ove godine, izmamila je osmijeh na lica drugih kojima je pomoć bila najpotrebnija, a to je najveći dar nama koji smo se uključili u tu plemenitu akciju darivanja potrebitima u Crvenom križu Varaždin (GDCK) te Kući ljubavi u Zagrebu. Sretan i blagoslovljen Božić svima u ime studenata diplomskog studija sestrinstva!", rekla je Ines Kučko, studentica druge godine diplomskog studija.

Naši su studenti i ove godine ​pokazali svoje veliko srce i osjetljivost koju imaju prema ranjivim skupinama ljudi. Ponosimo se time što već nekoliko godina zaredom sami osmišljavaju i organiziraju različite dobrovoljne akcije u predblagdansko vrijeme, a mnogi od njih volontiraju u različitim udrugama cijele godine. Zahvaljujemo svim studentima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim aktivnostima te dali svoje vrijeme ili sredstva najpotrebitijima. Također zahvaljujemo nastavnicima koji su pomogli studentima u realizaciji ovih plemenitih i važnih aktivnosti za našu zajednicu., istaknula je pročelnica Odjela za sestrinstvo, doc.dr.sc. Marijana Neuberg.

Galerija