Ljetna škola u sklopu Jean Monnet projekta

U sklopu Erasmus+ Jean Monnet Teaching Module „Internal Market and Migration as Catalyst for Regional Integration in SEE“, održana je ljetna škola je sadržavala pripremu i izvedbu intenzivne škole o EU pravu i unutarnjem tržištu koja je održana online putem sustava (zoom) od 4. do 6. studenog 2021. godine.

Intenzivnu školu je pohađalo 25 sudionika od kojih je 9 pristupilo završnom testu te dobilo potvrdu o sudjelovanju.

Program je bio namijenjen i prilagođen publici koja nije u većoj mjeri upoznata s pravom, te su tako polaznici stekli osnovna znanja o europskome pravu, institucijama i funkcioniranju unutarnjeg tržišta, s posebnim naglaskom na ulogu investicija i slobodi kretanja radnika u cilju jačanja regionalne integracije. S obzirom da je ove godine program izveden putem online nastave, program je bio prilagođen novim uvjetima izvedbe, s više interaktivnih intervencija (npr. online kvizovi za provjeru znanja).

Zbog pandemije i trenutnih mjera, nastava je održana virtualno, uz odobrenje nadležne europske agencije. Plan je da se preostali seminari i radionice održe tijekom prve polovice 2022. godine kada se pretpostavlja da će gostujući predavači moći fizički doći u Republiku Hrvatsku iz Australije i Belgije.

1524218777_logosbeneficaireserasmus-right-hr1524218830_logosbeneficaireserasmus-right-en