Sveučilište Sjever uspješno završilo partnerstvo na projektu "Moderno obrazovanje stručnih prvostupnika/ca mehatronike usklađeno sa zahtjevima HKO-a“

Završnom konferecijom projekta "Moderno obrazovanje stručnih prvostupnika/ca mehatronike usklađeno sa zahtjevima HKO-a“ završen je još jedan značajan projekt na kojem je Sveučilište Sjever sudjelovalo kao partner. Djelatnici Odjela za mehatroniku i Odjela za strojarstvo su u petak, 10. rujna 2021. godine sudjelovali na završnoj konferenciji projekta čiji je nositelj bilo Veleučilište u Bjelovaru, a uz Sveučilište Sjever sudjelovali su još Tehničko veleučilište u Zagrebu, Veleučilište u Karlovcu, Istarsko veleučilište te predstavnici Hrvatske gospodarske komore.

Projekt je trajao od ožujka 2019. do ožujka 2021. godine, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Cilj projekta bio je unaprijediti program preddiplomskog stručnog studija Mehatronika te razviti standard zanimanja inžinjera/ke mehatronike i standard kvalifikacije usklađen sa Smjernicama za izradu i vrednovanje standarda kvalifikacija i Smjernicama za usklađivanje studijskih programa sa standardima kvalifikacija.

Detalje o projektu možete pogledati i na službenoj interentskoj stranici projekta  https://vub.hr/hko-mehatronika/ .

U okviru projekta nabavljena je i vrijedna oprema koja će služiti za nastavu i znanstvena istraživanja u laboratorijima Sveučilišta Sjever.