Obranjena prva disertacija na doktorskom studiju Mediji i komunikacija Sveučilišta Sjever

Biljana Marković obranila je 15. rujna 2021. godine svoju disertaciju pod naslovom "Informatička i informacijska pismenost regulirane zdravstvene profesije sestrinstva na primjeru općih bolnica u Republici Hrvatskoj" na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Mediji i komunikacija Sveučilišta Sjever te postala prva doktorica znanosti toga doktorskog studija.

Doktorski rad izrađen je pod mentorstvom profesorice emeritus Jadranke Lasić-Lazić, a Povjerenstvo je jednoglasno donijelo odluku da je doktorandica obranila doktorski rad ocjenom magna cum laude.

"Danas je svečani dan, mogu reći i povijesni dan, prva obrana disertacije naše doktorandice Biljane Marković. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pokretanju i aktivno sudjeluju u izvođenju ovoga studija. Svim profesorima i mentorima, kao i svim doktorandima koji su bili hrabri i upisali doktorski studij Mediji i komunikacija. Osobito zahvaljujem rektoru Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marinu Milkoviću koji je uložio veliku energiju u pokretanju ovoga studija, kao i voditeljici doktorskog studija, izv. prof. dr. sc. Ivi Rosandi Žigo na iznimnoj posvećenosti i svakodnevnom upravljanju svim procesima na ovome studiju. Također, veliko hvala i profesorici Jadranki Lasić-Lazić, danas mentorici prve obrane. Interes za ovaj studij je izniman, a naš je zadatak raditi bez kompromisa u kvaliteti te promicati znanstvenu izvrsnos", istaknuo je prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša, ukazavši na važnost ovoga doktorskoga studija za Sveučilište Sjever, ali i za šire područje unutar kojega Sveučilište djeluje.

Nakon uvodnog djela doktorandica Biljana Marković je kvalitetno i suvereno predstavila svoj rad i istraživanje, nakon čega je uspješno odgovorila na pitanja Povjerenstva. "Izniman rad, trud, borba, pa čak i preispitivanja prethodila su predstavljanju ove doktorske disertacije te sada mogu reći da sam ovim radom proširila svoj korpus znanja i ušla u informacijsko-komunikacijsko područje za koji sam primijetila da mi je nedostajao u dosadašnjem radu", istaknula je Biljana Marković.
U završnom djelu voditeljica doktorskog studija Mediji i komunikacija, izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo istaknula je zadovoljstvo obranom doktorskog rada te naglasila: "Kao voditeljici studija drago mi je da smo prisustvovali ovoj prvoj obrani disertacije na doktorskom studiju Mediji i komunikacija. Želja mi je da obrana doktorandice Biljane Marković bude poticaj svim našim doktorandima, posebice onima koji su već obranili temu disertacije. Godinu, godinu i pol dana nakon obrane teme vrijeme je u kojem očekujem i druge doktorande, dakle vrlo uskoro u ovoj istoj situaciji."

Galerija