Sveučilište Sjever u Akademskom odboru CIVINET mreže

Sveučilište Sjever postalo je član Akademskog odbora CIVINET Slo-HR-JIE mreže, koja okuplja gotovo 200 gradova i dionika koji se bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima. Akademski odbor čini devet članova mreže iz znanstveno-istraživačkih područja, a cilj mu je pružiti stručnu podršku ostalim članovima mreže te zajednička provedba znanstveno-stručnih projekata.

"Za Sveučilište Sjever, odnosno naš mladi Odjel logistike i održive mobilnosti, ovo je veliki uspjeh jer si otvaramo vrata za buduće suradnje, ne samo sa članicama s područja naše Civinet mreže, nego i sa svim ostalim Civinet mrežama na području Europe. Ovo je ujedno i kruna našeg rada na Interreg CE projektu Low-Carb, u sklopu kojega smo uspostavili web platformu centra kompetencija održive mobilnost, a u koju su uključene upravo sve Civinet mreže s područja Centralne europe", ističe doc. dr. sc. Predrag Brlek, član Akademskog odbora od strane Sveučilišta Sjever.
Osim osnivanja Akademskog odbora, u sklopu 8. Skupštine mreže CIVINET  CIVINET Slo-HR-JIE u Šibeniku je održan okrugli stol „Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama“ te panel rasprava "Pametna mobilnost u turističkim destinacijama za postizanje mjera održive urbane mobilnosti", na kojoj su sudjelovali Petar Mišura (Grad Šibenik), Goran Kos (Institut za turizam), Klara Danilović (Stalna konferencija gradova i opština u Srbiji), Krešimir Dvorski (Dash city) te Predrag Brlek (Sveučilište Sjever).
Galerija