Otvorena komunikacija s profesorima jedna je od najvećih vrijednosti na studiju strojarstva

Darijan Bolarić bivši je student strojarstva na Sveučilištu Sjever, a danas već voditelj odjela u tvrtki u kojoj radi. Što kaže o svom iskustvu studiranja,  pročitajte u nastavku!
Preddiplomski studij završio sam kao redovan student stručnog studija Proizvodnog strojarstva u ak. god. 2012./13. Nakon toga sam diplomirao na sveučilišnom studiju Strojarstva kao izvanredni student u ak. god. 2019./20. Trenutno radim kao voditelj odjela Strojne obrade u firmi Končar-Metalne konstrukcije d.d.

Pohađanjem studija na Sveučilištu Sjever sam zadovoljan, a kao glavnu prednost istaknuo bih što sam osim temeljnih tehničkih znanja stekao i čitav niz drugih tehničkih znanja. Studij sam najviše odabrao zbog dobrih recenzija od starijih studenata te zbog blizine, pošto živim pored Čakovca. Kao najbolju stvar izdvojio bih otvorenu komunikaciju između studenata i profesora te to što se prema svim problemima pristupalo analitički. Naravno, svemu tome su pridonijele dobro opremljene predavaone za nesmetano praćenje predavanja. Stečena znanja svakodnevno primjenjujem na sadašnjem poslu.

U daljnjoj budućnosti vidim se kao vlasnik tvrtke za strojnu obradu. Slobodno vrijeme koristim za izlete po Hrvatskoj, a volim se i svakodnevno provozati biciklom.

 

Budućim studentima bih poručio da ulažu u svoje znanje te da budu uporni tokom studija, jer na kraju sve to vrijeme uloženo u znanje se  višestruko isplati.