Online radionice: Taylor & Francis

Izdavač Taylor & Francis održat će dvije online radionice u svibnju; Peer Review with Taylor & Francis i Publishing in Medical Journals.

Na radionici Peer Review with Taylor & Francis sudionicima će se prezentirati tijek recenzijskog postupka u procesu objavljivanja radova, različite vrste recenzija, tko je uključen u taj proces, kako je najbolje odgovoriti na različite komentare recenzenata kako bi se povećala vjerojatnost uspjeha i drugi korisni savjeti. Na ovoj radionici će se također raspraviti i o otvorenom recenzijskom postupku te na koji način isti funkcionira u praksi na platformi F1000Research, inovativne platforme za objavljivanje radova i istraživačkih podataka u otvorenom pristupu.

Radionica Publishing in Medical Journals namijenjena je istraživačkoj i znanstvenoj zajednici na području biomedicine i zdravstva, a obuhvatit će pregled trenutnog stanja izdavaštva, načina odabira časopisa, otvoreni pristup, etiku objavljivanja, postupak stručne recenzije i glavnih razloga za odbijanje kako bi se omogućilo bolje razumijevanje postupka, kao i korisne savjete autorima koji će im pomoći da uspješno objave svoje radove.

Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje, a prijaviti se možete na donjim poveznicama:

 25.5.2021, 9h – 10.30h

Peer Review with Taylor & Francis

Prijava

 26.5.2021., 9.30h – 11h

Publishing in Medical Journals

Prijava

(Izvor: Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu)