Online gostovanje Franka Folwella i Sherry Ricchiardi na Sveučilišnom doktorskom studiju Mediji i komunikacija

Predavanje Sherry Ricchiardi, Ph.D., međunarodne novinarke i profesorice na Indiana School of Journalism, održano je u četvrtak, 25. ožujka, s početkom u 17:00 sati na Sveučilišnom doktorskom studiju Mediji i komunikacija. 

Ricchiardi je tijekom svojeg online predavanje pod nazivom „Rat Donalda Trumpa protiv medija” pričala o Trumpovoj kampanji protiv slobode tiska u Sjedinjenim Američkim Državama. „Nazivao je novinare 'neprijateljem naroda', 'korumpiranim ljudskim ološem'. Napadao je na više frontova. Osuđivao je novinare na svojim skupovima i na stotinama tweetova, miješao se u posao vlasnika medija i ograničavao pristup Vladinim informacijama. Prijetio je da će promijeniti zakone o kleveti kako bi mogao tužiti svoje kritičare. Razina neprijateljstva prema novinarima bila je bez presedana u Americi. Uobičajeno je da se predsjednici i mediji ne slažu, ali nikad prije nije bilo orkestriranog napora da se uništi sloboda tiska“, ističe Sherry Ricchiardi, koje je tijekom svoje bogate karijere surađivala s novinarima iz čak 35 različitih zemalja svijeta.

Sljedeći tjedan -  u četvrtak, 8. travnja, u  17 sati predavanje će održati i Frank Folwell, fotograf i novinar te medijski konzultant iz Washingtona. Folwell se specijalizirao za pomaganje medijskim organizacijama u unapređenju vizualne komunikacije te da se što lakše i brže prilagode najnovijim trendovima, uključujući nove platforme i upotrebu digitalnih alata u redakciji. Kao urednik fotografije i grafike u USA Today, pratio je sukobe u Somaliji i na Balkanu, a 1991. godine putovao je po bivšim sovjetskim republikama pokrivajući raspad SSSR-a.

Na predavanja se možete povezati na sljedećem linku: https://us02web.zoom.us/j/81575061128

Galerija