Doc. art. Iva-Matija Bitanga autorica izložbe „Od skice do lutke“ u Ljubljani

Doc. art. Iva-Matija Bitanga s Odjela za medijski dizajn Sveučilišta Sjever, zajedno s umjetnicom Anom Viktorovom, autorica je izložbe „Od skice do lutke“, koja je do 10. ožujka otvorena u Bežigrajskoj galeriji 1 u Ljubljani.

Na izložbi su predstavljeni radovi autorica, likovnih umjetnica i lutkarica koje su surađivale sa nezavisnim kazalištem Mini Teatrom od najranijih dana. Lutke koje je za Mini teater davne 1999. godine osmislila, izradila i oslikala Iva-Matija Bitanga igrale su predstavi "Čudovite dogodivščina vajenca Hlapiča" Roberta Waltla i Ivice Buljana.  Lutke su izrađene od šperploče i obojane. Predstava je premijerno izvedena 1999. godine te je igrala do 2013. godine, dokad je izvedeno čak 500 predstava koje je pogledalo 70.000 gledatelja.

Iva-Matija Bitanga je, osim lutaka za predstavu, napravila i scenografiju i glazbu, a surađivala je  i na drugim kazališnim projektima - legendarnoj predstavi "Bajka o ribaru i ribici" za kazalište Žar Ptica  i predstavi "Kresivo" za Dječje kazalište Branka Mihanovića u Osijeku.

Galerija