Izložba najboljih fotografija natječaja „Kultura u fokusu“ zbog velikog interesa produljena do daljnjeg

Prva ovogodišnja izložba u Hrvatskoj, a i šire, zbog izuzetno velikog interesa javnosti, produljena je do daljnjega. Izložba je otvorena na Novu godinu u Fotoklubu Split, a na njoj su predstavljeni finalisti fotografskog natječaja „Kultura u fokusu", koji se realizira uz potporu Sveučilišta Sjever. Autor projekta je doc.art. dr.sc. Mario Periša, pročelnik Odsjeka za medijski dizajn Sveučilišta Sjever.

Projekt Kultura u fokusu ima za cilj iz perspektive fotografske slike očuvanje balansa vještine i zanatskog umijeća kao i umjetničke slobode u kompoziciji i  konceptualizaciji sadržaja.

Na izložbi u Splitu posjetitelji mogu pogledati pobjedničku serija fotografija, fotografije dobitnika nagrada po kategorijama natječaja – Milana Šabića, Davora Puklaveca, Krunoslava Večenaja, Stipe Suraća, Zoee Šarlije i Dinka Neskusila – te video prezentaciju 100 najuspješnijih radova, među kojima su i bivši i sadašnji studenti Sveučilišta Sjever (Dora Bosner, Nikola Mišel Puklin i Sonja Grubešić). Vizualni identitet i promo materijale izložbe  potpisuje studentica medijskog dizajna Dora Kolar, a virtualnu šetnju po izložbi realizirao je asistent mag.art. Teo Vukšan.

„Kultura u fokusu ostvaruje svoje ciljeve i postaje prepoznatljiva platforma koja promovira umjetničke prakse te vrednuje i nagrađuje autore fotografija. Ovogodišnja prezentacija radova bila je izazov kako u tehničkom tako i koncepcijskom smislu. Na natječaj je pristiglo  1438 fotografija, a stručni žiri izabrao je 100 najuspješnijih radova koji su vidljivi u različitim digitalnim inačicama virtualne šetnje po Sveučilištu Sjever a dostupni na stranici kulturaufokusu.com te u konačnici na sam početak nove godine i u realnom prostoru u Fotoklubu Split što je ujedno prilika za novi početak i otvaranje šestog po redu natječaja koji se ove  godine  se odvija pod geslom:  KORONA U KULTURI: KULTURA U FOKUSU 20:21“, ističe doc.art. dr.sc. Mario Periša.

Galerija