Online konferencija 'Planiranje nemotoriziranog prometa - jučer, danas, sutra'

Završna konferencija projekta "Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama", posvećena temi sigurnosti pješačkog i biciklističkog prometa, održat će se 17. studenoga od 10 do 13 sati na online platformi Zoom. U sklopu programa (https://bit.ly/34tb3KC) studenti Odjela logistike i održive mobilnosti Sveučilišta Sjever predstavit će ideje planiranja urbane mobilnosti na području Koprivnice i Varaždina, a doc. dr. sc. Predrag Brlek, pročelnik Odsjeka za logistiku i mobilnost Sveučilišnog centra Koprivnica, govorit će o projektu „ZakOČI! - Take a Brake“.

Na konferenciji će nazočni biti upoznati s dobrom praksom planiranja pješačkog i biciklističkog prometa u Švicarskoj te mogućom primjenom nekih od tih rješenja u Hrvatskoj. Jedna od glavnih aktivnosti projekta bila je izrada prijedloga smjernica za izmjenu nacionalnih propisa za sigurnost pješačkog i biciklističkog prometa, koju su zajedno pripremili Fakultet prometnih znanosti i udruga Sindikat biciklista, koje će ovom prilikom biti predstavljene.

U sklopu konferencije održat će se i panel rasprava o budućnosti planiranja nemotoriziranog prometa u Jugoistočnoj Europi, izazovima i mogućnostima, na kojoj će sudjelovati doc. dr. sc. Predrag Brlek.

N konferenciju se možete prijaviti najkasnije do 13. studenoga 2020. na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2FTsvhY

Facebook event: https://www.facebook.com/events/5241797032512977

Galerija