Natječaj za freemover mobilnosti u programu CEEPUS

Trenutno je otvoren natječaj za prijavu freemover mobilnosti u okviru programa CEEPUS. Freemover mobilnosti su mobilnosti izvan CEEPUS mreža što znači da prijave mogu podnijeti i kandidati čija matična visoka učilišta nemaju prethodno potpisan ugovor sa stranim visokim učilištem. U okviru natječaja podose se prijave za mobilnost u ljetnom semestru tekuće akademske godine, a namijenjene su studentima, doktorandima i nastavnom osoblju hrvatskih visokih učilišta (napomena – Slovenija ne potvrđuje freemover prijave nastavnog osoblja).

Mobilnosti se mogu ostvariti u zemljama srednje i istočne Europe, a popis zemalja sudionica možete pronaći na poveznici https://www.ceepus.info/default.aspx#nbb.

Stipendije za studente u okviru programa CEEPUS traju cijeli semestar, iznimno i kraće, u svrhu istraživanja za završni rad, praktični rad te terensku nastavu. Doktorandi se također mogu prijaviti za kraće boravke, u svrhu istraživanja za doktorski rad. Stipendije za nastavno osoblje, u trajanju od 5 do 30 dana dodjeljuju se sa svrhom održavanje predavanja na stranim visokim učilištima.

Više informacija nalazi se na poveznici https://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/natjecaj-za-freemover-mobilnosti-u-programu-ceepus/.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mail mobilnost@unin.hr