Stručnjaci s odjela za logistiku i održivu mobilnost sudjelovali su na konferenciji "Dani cikloturizma" u Ludbregu

Trodnevna stručna konferencija posvećena cikloturizmu održana je u Ludbregu od 16. do 18. rujna 2020. godine, odnosno tijekom Europskog tjedna mobilnosti, čime se važnost i održivost cikloturizma dodatno naglašava.

Sveučilište Sjever - Odjel za logistiku i održivu mobilnost predstavilo je temu pod nazivom „SUSTAV JAVNIH BICIKALA KAO POKAZATELJ USPJEŠNE ODRŽIVE MOBILNOSTI U GRADOVIMA".

Javni bicikli uvedeni su i na području koprivničkog Kampusa Sveučilišta Sjever kao dio mjere europskog projekta Civitas Dyn@mo koji je usmjeren na razvoj najučinkovitijih mjera prometne održivosti na osnovi elektromobilnosti i planiranja održivog gradskog prometa.

Na konferenciji su sudjelovali brojni dionici tog sve važnijeg segmenta turističke industrije, od predstavnika ministarstava, sustava turističkih zajednica, agencija, ponuđača usluga i popratnih proizvoda to stručnjaka za promociju, marketing i branding, ali i inozemni subjekti koji Hrvatsku otkrivaju europskom tržištu.

Konferencija "Dani cikloturizma", prema svemu sudeći, jedina je turistička konferencija u rujnu 2020. godine čime se simbolički pokazalo koliko je ovaj oblik sportsko-pustolovnog turizma otporan na izazove koje nam je donijela 2020.

Galerija